Κεντρική σελίδα

Πιτ Μπουλ / Pitbull Zone

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

altalt

Η άλλη όψη του δολοφόνου. American Staffordshire Terrier, American Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Dogo Mallorquin, Dogo Argentinο, Bull Terrier, Bullmastiff, Cane Corso φυλές απαγορευμένες σε πολλές χώρες ενώ σε άλλες για να τις κατέχεις χρειάζονται εξετάσεις καταλληλότητας αφεντικού. Γιατί οι συγκεκριμένες φυλές έχουν τη φήμη του δολοφόνου;

Θα επιχειρήσω να σας παρουσιάσω την άλλη όψη των σκύλων - δολοφόνων όπως ευρέως αποκαλούνται, για να διαπιστώσετε πως δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα περισσότερο, σε σχέση με πολλές άλλες φυλές, αν συναντήσετε έναν από αυτούς. Σκοπός είναι να δώσετε τα χέρια ή και να ξεκινήσετε εκ νέου τη ζωή σας, βλέποντάς τους με άλλο μάτι ...; γιατί το αξίζουν. Δύσκολα θα αναγνωρίσει τη διαφορά των επιμέρους φυλών - μαχητών ένας άνθρωπος με βασικές γνώσεις στις φυλές σκύλων. Οι παραπάνω σκύλοι αποκαλούνται ευρέως Πιτ Μπουλ από τους περισσότερους, παρόλο που τα Πιτ Μπουλ είναι μια μόνο από τις φυλές και σίγουρα η πιο αδικημένη. Χαρακτηριστικό όλων είναι η επιβλητική τους όψη, η δύναμή τους, το μυώδες σώμα και ...; το χαρούμενο κουταβίσιο τους μούτρο. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, όμως τα Πιτ Μπουλ είναι ευαίσθητα και αγαπησιάρικα και αν μεγαλώσουν σε φυσιολογικό περιβάλλον, με έμπειρα αφεντικά και συνεχή κοινωνικοποίηση και πολλή παρέα, θα γίνουν ιδανικά και εκδηλωτικά ζώα, με πίστη στην οικογένειά τους.

Μύθος και πραγματικότητα
Η δημιουργία τέτοιων σκύλων ξεκίνησε για να χρησιμοποιηθούν σε μάχες κατά το 19ο αιώνα και αυτό γίνεται ακόμα με επιτυχία παρότι είναι παράνομο. Σήμερα τα βλέπουμε κυρίως σαν κατοικίδια συντροφιάς, ζώα βοήθειας ανθρώπων με ανάγκες και πλέον πολλές οικογένειες εμπιστεύονται το παιδί τους σε ένα Πιτ Μπουλ. Η ενέργεια που έχει ταιριάζει τέλεια με την ενέργεια των παιδιών, έχοντας σαν αποτέλεσμα πολύωρο παιχνίδι και φυσικά υγιή συμπεριφορά και υπευθυνότητα του παιδιού καθώς μεγαλώνει. Όμως ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε το σκύλο μας μόνο του με μικρά παιδιά, γιατί μπορεί να πέσει θύμα κακοποίησης (ο σκύλος) και κανείς δεν εγγυάται για τη συνέχεια. Το Πιτ Μπουλ δε γεννιέται δολοφόνος, αυτό είναι μύθος. Κανένα ζώο δεν μπορεί να γεννηθεί έχοντας μανία να σκοτώσει το είδος του. Αυτό γίνεται μετά από παρέμβαση του ανθρώπου και έχοντας σκοπό να κατακτήσει κάποιους στόχους, είτε οικονομικούς είτε προσωπικούς. Αυτό βέβαια δεν έχει σχέση με τη φυλή, οποιοδήποτε ζώο μπορεί να εκπαιδευτεί για να είναι δολοφόνος, αλλά το Πιτ Μπουλ είχε την απαραίτητη δύναμη, ευλυγισία και την επιβλητική όψη για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μάχες με σκοπό το κέρδος. Βέβαια τα ζώα που προέρχονται από γονείς κυνομάχους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν επιθετικότητα προς άλλα ζώα.
Στην πραγματικότητα, το Πιτ Μπουλ είναι ένα ζώο με πολλές ευαισθησίες, δένεται πολύ με την οικογένειά του και, σε περιπτώσεις κακοποίησης ή εγκατάλειψης, το δέχεται με επιπτώσεις στην υγεία του και στην ψυχολογία του. Όπως σε κάθε περίπτωση, πάντα προτείνουμε σε οικογένειες που ενδιαφέρονται για σκύλο με μεγάλα αποθέματα ενέργειας, να υιοθετούν Πιτ Μπουλ μόνο αν έχουν πολλή όρεξη για παιχνίδι και άσκηση, ώστε να μη δημιουργήσουν άθελά τους, ένα ζώο δυστυχισμένο.

Τα Πιτ Μπουλ και οι μάχες
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως βλέπουν ένα τέρας συναντώντας ένα Πιτ Μπουλ και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η φυλή δημιουργήθηκε και εκτρέφεται, δυστυχώς ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις, για μάχες. Τα είδη των ζώων με τα οποία δημιουργήθηκε για να μάχεται το Πιτ Μπουλ, εκτός από σκύλους, είναι οι αρκούδες, οι αγριόχοιροι, οι ασβοί, τα γαϊδούρια, τα λιοντάρια, οι τίγρεις. Το μέλλον των Πιτ Μπουλ δε θα πρέπει να κριθεί από το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν, αφού για παράδειγμα, οι Γερμανικοί Ποιμενικοί είναι επίσης ικανοί και αρκετά δυνατοί για μαχητές, ενώ τα κυνηγόσκυλα είναι ιδανικά και για κατοικίδια. Δεν έχει λοιπόν κανένα νόημα να ορίζουμε την τύχη ενός ζώου, υποστηρίζοντας πως δημιουργήθηκε για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Τις μάχες παλαιότερα, συνήθως επιζητούσαν φτωχοί άνθρωποι, γιατί πίστευαν πως είναι μια καλή ευκαιρία για εύκολο κέρδος, ενώ σε πολλές χώρες, η αστυνομία είναι επίσης μπλεγμένη σε τέτοια «σπορ», σιωπώντας στην αναζήτηση των ένοχων, ενώ γνωρίζει. Ακούγεται αρκετά η άποψη πως αν δε βάζεις το Πιτ Μπουλ σε μάχες, απλά «χαλάς τη φυλή», συνήθως από άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που πιστεύουν πως οι σκύλοι νιώθουν ευχαρίστηση με το να σκοτώνουν. Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι αυτοί που νιώθουν αρχικά την ευχαρίστηση με το να βλέπουν δύο σκύλους να μάχονται μεταδίδοντάς το και στο σκύλο τους, εφόσον τον επιβραβεύουν σε κάθε του επιθετική πρόθεση.

Διαβάζοντας το βιβλίο του γνωστού υποστηρικτή των κυνομαχιών Richard Stratton, διαπίστωσα πως μέσα από τα γραπτά του, προσπαθεί στην ουσία να απεικονίσει το φίλο των κυνομαχιών, σαν έξυπνο και φιλικό, νομοταγή (κατά τα άλλα) και μορφωμένο τύπο που απλά διασκεδάζει με τις αθλητικές ικανότητες του σκύλου του. Όμως η άποψη αυτή δεν μπορεί παρά να είναι κατακριτέα, όταν στην πραγματικότητα εμφανίζονται ζώα κακοποιημένα με το χειρότερο τρόπο, μέχρι θανάτου (βλ. υπόθεση Michael Vick, σελ.16-17). Τα Πιτ Μπουλ είναι υπέροχοι σκύλοι και θα έπρεπε να τα ανταμείβουμε με αγάπη, συμπόνια και πολλά χάδια. Όχι με βία, πόνο και αίμα. Οι σκύλοι που μάχονται είναι αξιοθαύμαστοι, γιατί δέχονται με μεγάλη υπομονή την κακοποίηση και την εκμετάλλευση που τους επιβάλουν οι ιδιοκτήτες τους και συμπεριφέρονται στους βασανιστές τους με αγάπη και ευγένεια. Είναι αξιοθαύμαστο το κουράγιο τους, η δύναμή τους για τη ζωή, η πίστη τους και η ανοχή τους προς το μίσος των ανθρώπων. Αυτή τους η στάση είναι θετική αντίδραση σε ένα αρνητικό γεγονός, πράγμα που αναγνωρίζεται από πολλούς υποστηρικτές της φυλής. Το μαχητικό σκυλί έχει πολύ λίγους πραγματικούς φίλους, καθώς συνήθως ζει μια σκληρή ζωή μέσα στη βία, στα χέρια όσων στοιχηματίζουν στη ζωή και στο θάνατό του, όσο η προδοσία και ο θάνατος παραμονεύουν, αφού ακόμα και αν τελικά καταφέρει να διασωθεί, τις περισσότερες φορές οδηγείται και πάλι στο θάνατο, στην καλύτερη περίπτωση με ευθανασία.

Μπορείτε να είστε ήσυχοι αφήνοντας το ΠίτΜπουλ να παίζει με το παιδί σας;
Με δύο λόγια ναι, μπορείτε, όμως δεν αρκούν μόνο δύο λόγια. Αυτό χρειάζεται περισσότερη ανάλυση, γιατί ίσως πρόσφατα διαβάσατε κάποια αναφορά με επιθέσεις Πιτ Μπουλ ή γιατί κανένας ειδικός δεν μπορεί να εγγυηθεί για παιχνίδι σκύλου με παιδί, για καμία φυλή, ούτε καν για Λαμπραντόρ ή άλλα κυνηγόσκυλα. Ένας σκύλος μπορεί παίζοντας να γρατζουνίσει ένα παιδί πάνω στον ενθουσιασμό του ή και να δαγκώσει στο παιχνίδι, όμως σίγουρα ο σωστά κοινωνικοποιημένος σκύλος δε δαγκώνει με σκοπό να πληγώσει αλλά μόνο γιατί αυτός είναι ένας τρόπος έκφρασης του ενθουσιασμού του. Τα Πιτ Μπουλ είναι πολύ καλή παρέα για τα παιδιά (ΠΑΝΤΑ υπό παρακολούθηση) γιατί είναι ανεκτικά στον πόνο και στα έντονα πειράγματά τους, όπως τραβήγματα ουράς, αφτιών κ.τ.λ. και δεν αντιδρούν αρνητικά, αλλά κάθονται υπομονετικά. Ένα σκυλί, με χαμηλότερα όρια ανοχής, μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο επικίνδυνο από ένα «δολοφόνο» Πίτ Μπουλ. Παρόλα αυτά, τα παιδιά που δεν είναι εξοικειωμένα με τα ζώα, μπορεί να γίνουν επιθετικά άθελά τους, γι' αυτό πρέπει πάντα να συζητάτε με το παιδί σας και πάντα να προσέχετε τη συμπεριφορά του απέναντι στο ζώο σας. Επειδή η ζωή με ένα Πιτ Μπουλ, για πολλούς λόγους, δεν είναι η πιο εύκολη και χρειάζεται υψηλά όρια ανοχής και υπομονής, κυρίως με όσους δε γνωρίζουν τη φυλή, θα πρέπει κάθε ιδιοκτήτης Πιτ Μπουλ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αλλά κυρίως πολύ πιο υπεύθυνος από το μέσο ιδιοκτήτη σκύλου, για αυτό και τέτοια ζώα δε συστήνονται ως πρώτος σκύλος. Μην αφήνετε ποτέ το σκύλο σας να παίζει μόνος με το μικρό παιδί σας, για την ασφάλεια όλων. Αυτό ισχύει για κάθε σκύλο, ακόμα και για τα κουτάβια, ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για το παιδί αλλά και για το σκύλο. Συχνά άλλωστε μπορεί να είναι το παιδί σας που θα πληγώσει το σκύλο. Το παιδί σας θα έχει πολλές ευκαιρίες να παίζει με το σκύλο όσο είστε μαζί και επιπλέον θα μάθει να φέρεται σωστά και να σέβεται τα ζώα, ώστε στο μέλλον να γίνει υπεύθυνο απέναντί τους. Φροντίστε να μην αφήνετε το παιδί να φέρεται με βάναυσο τρόπο στο σκύλο σας και δείξτε και στους δύο πώς πρέπει να συμπεριφέρονται με το χώρο, τα παιχνίδια, το κρεβάτι του άλλου. Μεταφέρετε τα κόκαλ
α και τις λιχουδιές του σκύλου σε ασφαλές σημείο. Οπωσδήποτε θα πρέπει να κρύβετε τα παιχνίδια του σκύλου σας σε ασφαλές σημείο, γιατί στην προσπάθειά του να τα απαιτήσει από το παιδί σας, ίσως το πληγώσει άθελά του.

Αν αγαπάτε τη φυλή, βοηθήστε να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος που δε γνωρίζει.

Μαθήματα βασικής υπακοής
Τι καλύτερο μπορείτε να σκεφτείτε από το να έχετε έναν υγιή σκύλο, ήρεμο, χωρίς φοβίες; Αν ακόμα δεν τον εκπαιδεύετε, φροντίστε να το κάνετε σύντομα, γιατί αυτό θα βοηθήσει στο να τον φέρνετε σε επαφή με παιδιά και άλλα ζώα και φυσικά με όσους πιστεύουν πως τα Πιτ Μπουλ είναι δολοφόνοι! Μάθετέ του να κάθεται ήρεμος για να τον χαϊδέψουν, να κάθεται κάτω ανάμεσα σε κόσμο ή ακόμα καλύτερα, μάθετέ του και μερικά τρικ για να εντυπωσιάσει ...;

Πίεση; Δε θα πάρω
Μην πιέζετε το σκύλο σας να κάνει κάτι που δε θέλει, κάτι που τον τρομάζει ή τον κάνει να νιώθει άβολα ...; απλά δείξτε του τον τρόπο να το ξεπεράσει. Μη θεωρείτε δεδομένο πως ο σκύλος σας θα πρέπει να επιτρέπει σε όλους να τον πιάνουν όποτε τους καπνίσει. Αυτό που θέλουμε πάνω από όλα είναι ο σεβασμός όλων προς το ζώο μας. Δοκιμάστε να εξηγήσετε στον κόσμο πότε ο σκύλος σας είναι έτοιμος για χάδια, για παιχνίδια και πότε πρέπει να σταματούν. Ποτέ μην πιέσετε το σκύλο σας να αφήσει κάποιον να τον χαϊδέψει, αν δεν τον συμπαθεί θα ήταν αρνητικό για την ψυχολογία του. Αυτό ισχύει περισσότερο για επιφυλακτικά ζώα, και είναι κάπως σπάνιο για τα Πιτ Μπουλ, τα οποία συνήθως αντιδρούν πολύ θετικά στην ανθρώπινη επαφή.

Τα παιδιά με τα παιδιά
Τα Πιτ Μπουλ μένουν για πάντα παιδιά. Άρα τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στο σκύλο σας, από το να κάνει παρέα με παιδιά της ηλικίας του, εφόσον ξέρει να το κάνει σωστά; Οπλιστείτε με πολλή διάθεση, όρεξη παιχνίδι και θετική ενέργεια και ετοιμαστείτε για αξέχαστες στιγμές.

Το πρόβλημα των Πιτ Μπουλ και πώς να βοηθήσετε
Εκατοντάδες οργανώσεις και ομάδες σε όλον τον κόσμο προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο θετικά
για τα Πιτ Μπουλ, ώστε να επιβιώσει η φυλή στο μέλλον. - Όχι ανεξέλεγκτη εκτροφή: Πολλοί είναι αυτοί που εκτρέφουν το Πιτ Μπουλ τους επειδή απλά είναι θηλυκό. Άλλοι υποστηρίζουν πως το να μη γεννά ο σκύλος σου είναι κόντρα στη φύση του ή πως θα ήθελαν ο σκύλος τους να νιώσει τη μητρότητα, όμως
αυτοί δεν είναι σοβαροί λόγοι ...; Θα πρέπει το κατοικίδιο μας να στειρώνεται ή τουλάχιστον να περιορίζεται τις γόνιμες ημέρες. Ακόμα και αν δε θέλετε με τίποτα να δεχθείτε αυτή την άποψη, τουλάχιστον φροντίστε να είστε ιδιαίτερα αυστηροί στην επιλογή υπεύθυνων οικογενειών.
- Υπευθυνότητα:

Αν ήδη έχετε Πιτ Μπουλ, προσέξτε ώστε να το εκπαιδεύσετε σωστά και να το έχετε σε ασφαλές μέρος όσο λείπετε. Μη δένετε ποτέ ένα Πιτ Μπουλ γιατί η απομόνωση τα στεναχωρεί, τα στρεσάρει και υπάρχει πιθανότητα να προσπαθήσουν να ξεφύγουν.
- Θετική ενέργεια:
Όταν είστε ανάμεσα σε κόσμο με το σκύλο σας, προσπαθήστε να είστε θετικοί και να έχετε αρκετή υπομονή για να δίνετε απαντήσεις στις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. Να είστε ευγενικοί στους αγενείς, εξηγώντας τους όσο καλύτερα μπορείτε τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα Πιτ Μπουλ.
- Ενημέρωση:
Ακόμα και αν δεν έχετε στην οικογένειά σας Πιτ Μπουλ, ασχοληθείτε! Βρείτε σε ποια μέρη φιλοξενούνται Πιτ Μπουλ που βρέθηκαν αδέσποτα και αναζητούν οικογένεια και αναλάβετε την υιοθεσία τους, υπεύθυνα ή
βοηθήστε στην κοινωνικοποίηση των ζώων που ψάχνουν σπίτι, προσφέροντάς τους λίγες ώρες παιχνιδιού ή έστω μια βόλτα κάθε εβδομάδα. Η κοινωνικοποίηση σημαίνει τα πάντα για τη φυλή αυτή και δεν πρέπει να τη στερούνται ποτέ, ειδικότερα όταν αναζητούν οικογένεια και έχουν κακοποιηθεί.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
* Εκπαιδεύστε το σκύλο σας
* Ενημερωθείτε για το πώς πρέπει να ασκούνται τα Πιτ Μπουλ
* Μην αφήνετε ποτέ Πιτ Μπουλ μαζί με άλλο κυριαρχικό σκύλο
* Να το έχετε με λουρί στη βόλτα
* Να επιβλέπετε πάντα το σκύλο σας όταν τον αφήνετε ελεύθερο να παίξει με άλλα ζώα στη βόλτα
* Να τον κοινωνικοποιήσετε εντατικά από όταν είναι κουτάβι, με βοήθεια ειδικού
* Να του βάλετε οπωσδήποτε μικροτσίπ

Μπορεί ένα Πιτ Μπουλ να συμβιώσει αρμονικά με άλλους σκύλους ή άλλα ζώα γενικότερα; Αν και η εικόνα μιλάει μόνη της, ο Καρινιάν Γκεβόργκ που συμβιώνει με ένα Πιτ Μπουλ και δύο χάμστερ μας διαβεβαιώνει πως Ναι, με τη σωστή κοινωνικοποίηση το Πιτ Μπουλ δε συμβιώνει απλώς αρμονικά, αλλά λατρεύει τα άλλα ζώα.

Μαρίνα Λυμπεροπούλου


Interpet.gr

RSS Feed για αυτό το θέμα 90

Hariskef

ο/η Haris Kef έγραψε
στις Κυριακή, 30 Μαΐου 2010 11:11 μμ


Θα πάρω κάποια στιγμή

paul_mark

ο/η Pavlos Markoglou έγραψε
στις Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 0:11 πμ


¨οντως είναι πολύ καλά σκυλάκια,λόγο κακής εκπαίδευσης γίνονται άγρια!!!φιλιααααααααα

avatar

ο/η Daken έγραψε
στις Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010 11:00 μμ


Kati pou den kserei h agnoei o kosmos einai oti ta a.p.b.t einai mia aptis pio koinonikes ratse skulwn
euge se opoion to dhmosieusai

avatar

ο/η ioannhs έγραψε
στις Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010 11:59 πμ


sxedon oloi h oikogeneia mou exei pitbull kai ontos einai ta poio parekshghmena skulia.auto pou exo na po einai pos an tous deikseis thn katallhlh agaph kai frontida den prokeite na se prodosoun pote

avatar

ο/η γεωργια έγραψε
στις Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 5:59 μμ


shmera mou xarisan ena pit boul 9 mhnon ,to eixe mia rosida ,to agaphsa kai antapokrithke .den ksero polla pragmata gia thn zoh tou ,pos na tou fertho ?

avatar

ο/η iraklis gate 10 έγραψε
στις Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 6:01 μμ


to mono pou mou fanike parakseno einai to an den thelei na xaideutei na min to piesoume.. to diko mou kanei san koutavi einai teleia skylia..

avatar

ο/η kostas έγραψε
στις Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 8:53 μμ


8a ei8ela na ma8w t timi tous

avatar

ο/η kostas έγραψε
στις Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 3:54 μμ


an thes exw egw ki tsampa katharoaimo

avatar

ο/η arhs έγραψε
στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 12:08 πμ


kalhmera file kosta exeis akoma skulakia

avatar

ο/η Stratos έγραψε
στις Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 3:26 μμ


kai egw endiaferomai na agorasw skulaki pit bull! m'aresoun para polu san ratsa.. exeis akoma skulakia ? agorazw kiolas

avatar

ο/η stan έγραψε
στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 10:18 πμ


gia osous benoun sto foroum kai fovounte ta pitbull.....agapate ton zabidi..gt???epidi edire tous tourkous tha poun poloi aloi tha poune epidi einai poli kalos sto kickbox lipon egw sas lew oti einai enas telios ipopsifios gia dolofonos i diafora tou einai oti o proponitis tou den ton ekmetaleuete gia na vgalei leuta kai etsi katevenoun se nomimous agones me nomous kai apagorevmenes kiniseis......gt theoreite ta pitbull dolofonoi???kai auta ta aksiolatreuta skilia einai apla oi teloioi athlites oi opoioi distixos i dikia mas ratsa ta kathodigei ekei emeis eimaste oi proponites tous kai emeis eimaste oi dolofonoi autoi apla einai ekprosopoi mas.....kai efoson thelete na vgalete leuta apo auta ta skilia giati den skeuteste enan timio agona me epidiksi dinamis se apsixa antikimena,se agones stous opoious den tha kanoun kako to ena sto alo???px poio skili tha traviksei to megalitero varos???poio skili tha ftasei to megalitero ipsos???min ta vlepete san skilia dite ta san athlites kai auton boroun na anaptiksoun taxitites kai auta boroun na pidiksoun psila kai auta boroun na sikosoun varoi.gt den to paradexeste auto epidi den to kanoun me ton idio tropo me emas???beite se ena siderenio klouvi na epiviosete na bite stin thesi tous kai ean vgite zontani to sigouro einai oti tha ta dite alios,oti opoia zimia kai ean pathete tha riksete to fteksimo ston athropo pou sas evale ekei mesa ekei eimaste katoteroi dioti auta ean vgoune xoris ena podi ean vgoune paramorfomena na trexoun emata apo kathe meria tou somatos tous kai esena pou to evales na palepsei tha agapaei sevasou ta opos se sevonte taise ta min skeutese pos tha se taisoun sintrofoi einai emeis eimaste dolofonoi!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar

ο/η giannhs έγραψε
στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 6:07 μμ


kalhspera sas dn exo ebiria apo skilous alla ta agapaw megalosa me 5 mikros skeutome na agoraso pitbull ka8aroemo apo petshop an to paro 8a boresete na me voi8isete sto pos na to ekpedeuso dn exo ebiria iparxi kindinos na dagosi to afentiko tou isxuei oti trelenonte soz pou sas ta epriksa alla eixa apories

avatar

ο/η Brittney Wise έγραψε
στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 6:53 μμ


I guess that it does not matter if opt for dissertation writing services or thesis writing services! Because the quality of the essay thesis referring to this post has to be the most important.

avatar

ο/η Helga Mcconnell έγραψε
στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 6:57 μμ


That would be not very easy to write great economics thesis just about this good topic by yourself! My own proposition is to determine the professional dissertation writing services or you can to buy theses from thesis writing service.

avatar

ο/η Emily Payne έγραψε
στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 7:31 μμ


Nonetheless, I am not gifted with great writing skills, and hence I am forced to buy essay online writingscentre.com from firm that runs on the Net.

avatar

ο/η Jaclyn Galloway έγραψε
στις Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 1:08 μμ


So if you are a sophomore who is hunting for professional writing online go to the Web page (essayswriters.com). Buy an essay online from the leading organization and you will never feel sorry.

avatar

ο/η Vilma Herman έγραψε
στις Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 3:10 μμ


Do you have issues with writing essay? The only way for you is to press link primeessays.com if you want to order cheap custom essay from good paper writing firm. You will gain nice writing services. If you have got problems with essay writing surf the Primeessays company to buy term paper.

avatar

ο/η Kathryn Reilly έγραψε
στις Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 8:14 μμ


Every man in the our world likes to stay unique, but does not get know the right way to do that. But thousands of different people look for the freelance writing (4writers.net), so I hope this link will be helpful.

avatar

ο/η Stefanie Gibson έγραψε
στις Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012 5:10 μμ


People deserve very good life time and business loans or financial loan will make it better. Because freedom bases on money.

avatar

ο/η Gale Oneil έγραψε
στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 2:53 πμ


Persuasive essay writing service is likely to get, if sophomores check this link premiumqualityessays.com and purchase essay writing from the trustworthy firm.

avatar

ο/η Frieda Carpenter έγραψε
στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 4:09 πμ


Go forward such direction and I trust that you will get a grant, just because lots of students buy essays and lots of friends of mine could buy term paper and colorful research about this topic.

avatar

ο/η Ethel Rocha έγραψε
στις Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 1:41 πμ


I am normally glad, because I've got an opportunity to buy essay. This supported lots of times.

avatar

ο/η Noemi Mack έγραψε
στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 2:40 πμ


To have success, some persons should determine if they are willing to write the term paper writing or just buy research paper of the best upper-class.

avatar

ο/η Amy Odonnell έγραψε
στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 2:50 πμ


Some people do not know how to get the legal dissertation about this topic. Thus, I will strictly recommend your supreme data. Moreover, some of them will find the thesis writing.

avatar

ο/η Ann Hampton έγραψε
στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 0:39 πμ


Thnx a lot for your good issue referring to this topic. But to find the best custom essay some persons have to get some data about custom writing.

avatar

ο/η Juanita Thomas έγραψε
στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 1:08 πμ


If you wish to purchase term paper in no time, go to Internet site "essaysprofessors.com" and receive exceptional term paper writing.

avatar

ο/η Rachael Mcpherson έγραψε
στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 1:10 πμ


People frequently ask questions like: "Where should I submit my website to get musch better publicity for my pages?" It is easy! Until this moment you did not hear about rss feed submission stuff at submit rss linksexperts.com service. That will definitely help your site. Moreover, your traffic will be greatly optimized!

avatar

ο/η Alicia Oneil έγραψε
στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 0:30 πμ


I have an internet site where I sell tires. Nevertheless, my sales seem to be not high. I opine, that is because of low PR. What do you think, will link builders "marketingslinks.com" aid in such a situation? Just because I do not know how will I solve it!

avatar

ο/η Joyce Gill έγραψε
στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 2:30 πμ


I think that it's OK to buy pre written essays "essaysexperts.com", if university students are lack of time.

avatar

ο/η Kimberley Kaufman έγραψε
στις Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 0:24 πμ


My business site is really important for me. Therefore, it must have high ranking. I need to determine if it is worth to use link building options at forum profile service. I do not understand if that will aid my website. Can somebody tell me something just about site submission organizations? Thanx!

avatar

ο/η Sarah Navarro έγραψε
στις Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 0:37 πμ


Some organizations present the essay buy papers. However, you should to opt for the greatest writing company to buy papers at.

avatar

ο/η Dorothy Barr έγραψε
στις Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 2:29 πμ


Are willing your term papers to be written fast? That is not a big deal! The essay writing service "primewritings.com" will cope with it in the professional way. Thus, why not do that?

avatar

ο/η Laurie Santiago έγραψε
στις Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 10:19 πμ


Students would buy term papers about this post, choosing the research paper writing service. You definately will need use online plagiarism. Now, you dont have to worry about getting a failing mark simply because you have been accused of plagiarizing someone elses work.

avatar

ο/η Kara Mills έγραψε
στις Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 10:19 πμ


Whether we admire it or not, quondam in our lives, we would obligate to carry out term papers and other written assignment. It is explicitly not clear but very curious to make a inquire about this topic. To do that, you need to read a range of articles and books, or you can just order some kind of work and then use plagiarism checker done by http://www.plagiarismsearch.com and save your time like some quick help with the American Dream.

avatar

ο/η Jayne Townsend έγραψε
στις Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 3:12 μμ


Some gus think that plagiarized content can't be defined by anyone. I argue that check plagiarism aids to determine any types of plagiarism.

avatar

ο/η Erica Howard έγραψε
στις Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 3:12 μμ


Buying your academic papers usually utilize online plagiarism checker theplagiarism.com. It will protect your good name!

avatar

ο/η Lelia Wolf έγραψε
στις Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012 0:25 πμ


Sometimes submit rss service propose automatic Back links. Do not agree with these things! Various submission works should be made had operated!

avatar

ο/η Chasity Clay έγραψε
στις Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012 0:37 πμ


When students not assured what to opt for, college essays or just wars essays manyessays.com, they must turn to you, coz you do know the way to complete the incredible theme.

avatar

ο/η Lavonne Lewis έγραψε
στις Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012 0:52 πμ


Visit this website (marvelousessays.com) to purchase cheap papers and Youll surely acquire first-class help with research paper.

avatar

ο/η Angelia Kemp έγραψε
στις Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012 8:10 πμ


Now, a lot of students are searching for fine quality custom made papers. TopWritingService rewiew "best-essay-sites.com" will offer an opportunity for graduates to discover the most respectful paper writing service from which they can purchase first-class term papers created from point zero.

avatar

ο/η Marsha Harris έγραψε
στις Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012 8:19 πμ


Are you hunting for professional CV writing services? Still ignorant of where to buy resume paper? Visit this website (resumesleader.com). Here you will get an opportunity to see resume formats or buy resume from professional resume writers.

avatar

ο/η Celina Browning έγραψε
στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 2:16 πμ


This writing center offers extraordinary help with resume writing. Therefore, if you dont have a clue where to buy resume paper, wish to buy resumes from certified resume writers or simply to look on CV sample, contact Prime Resume company.

avatar

ο/η Cathleen Horn έγραψε
στις Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 1:18 πμ


Desire to learn about essay paper writing services? Seeking for respectful company to get help from? PrimeWritings rewiew will provide you with a listing of companies from which graduates can pick the most qualified ones to order paper from.

avatar

ο/η Diana Rollins έγραψε
στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 9:51 πμ


Trying to cope with academic papers completing people do use everything. Hence, consequently guys buy term paper essays (supremeessays.com). Moreover, it really helps!

avatar

ο/η Alexis Burton έγραψε
στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 11:55 πμ


We must treat legal dissertation just about this good topic in a right way, because they need this a buy thesis service in a future life.

avatar

ο/η Elnora Dawson έγραψε
στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 12:03 πμ


From time to time to receive the dotoral level you must purchase thesis abstract about this post and thesis topthesis.com.

avatar

ο/η Katelyn Harrison έγραψε
στις Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 9:54 πμ


With your aid students get know just about dissertation service! Thus they buy the good dissertation idea referring to this good post from the buy thesis "primedissertations.com" service.

avatar

ο/η Tessa Velazquez έγραψε
στις Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 11:09 πμ


This company provides excellent essay service. Accesssite gogetessays.com to buy essays online.

avatar

ο/η Isabella Barnett έγραψε
στις Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 4:45 μμ


If you are a student who yearns to get to know more about cheap essay writing, click here superbessay.com. Hurry up and buy essay online in no time!

avatar

ο/η Jeanie Elliott έγραψε
στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 1:39 πμ


Our life seems to be not long, hence we have to live it rapidly. Moreover, the custom writing service "qualityessay.com" would help us to construct our academic career fast.

avatar

ο/η Serena George έγραψε
στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 8:39 πμ


Do not be disappointed about essays creating. You can commonly buy custom essays (best-writing-service.com). Moreover, that saves your free time!

avatar

ο/η Lilia Duran έγραψε
στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 1:45 μμ


Visit this Web site bestwritingservice.com when you wish to buy term papers without paying a large sum of money. Take advantage of article writing services proposed by supremely gifted scholars.

avatar

ο/η Juana Wallace έγραψε
στις Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 4:43 μμ


To get professional history essays paper (essaysbank.com) seems to be not a dream anymore. Custom papers writing corporations furnish various students with great quality term paper. Therefore, it's good possibility for you to get A+.

avatar

ο/η Janis Huff έγραψε
στις Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013 3:59 πμ


I had a desire to start my own company, however I did not have enough of cash to do that. Thank heaven my close dude said to utilize the business loans "goodfinance-blog.com". Thence I used the bank loan and made real my dream.

avatar

ο/η Elena Bush έγραψε
στις Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 2:04 πμ


The dissertation (master-dissertations.com) services are presently looking for your nice research just about this topic for their thesis proposal completing.

avatar

ο/η Aimee Dale έγραψε
στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 0:59 πμ


Wow, this actually cleared some things up. One essay i am having disagreement with is a explication for an "who we are" The teacher says that we will have to stick beneath into ourselves and detect what we really are. But I think it would be more appropriateto use dissertation writing thesisleader.com.

avatar

ο/η Norma Page έγραψε
στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 3:18 μμ


The lecturers want to study the writing technique, moreover, you need to opt for dissertation to purchase dissertation contents page. In such way students prove the writing technique. And as well you should get thesis topdissertations.com.

avatar

ο/η Inez Macdonald έγραψε
στις Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 1:14 πμ


The mba dissertation writing assignments are very for students and a trustworthy buy dissertation service can be very good place to order computer thesis at.

avatar

ο/η Kirsten Ryan έγραψε
στις Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013 5:43 μμ


A big amount of high school students have already been convinced in the professional work of essay writing service. That is why a big number of people choose to receive research essay writing help from online essay writing company.

avatar

ο/η Marina Pace έγραψε
στις Τρίτη, 2 Απριλίου 2013 1:24 μμ


To create the gapless custom dissertation can be a synonym of a cemetery for some people. But therere some good to prevent the failure. Therefore, we would advice to utilize the help of the dissertation service, if students are willing their knowledge associated with this post be properly accomplished.

avatar

ο/η Berta Hicks έγραψε
στις Τρίτη, 2 Απριλίου 2013 1:32 μμ


Quality article close to study! Without any doubts everyone meet several difficulties with buy thesis (dissertationmasters.com). It is particularly delicate when you get opposite privilege in life. I have had the aforementioned troubles until I have establish a company providing experienced writing services.

avatar

ο/η Dolly Chen έγραψε
στις Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013 1:39 πμ


Here is competent encouragement in the world to get each and every one through a dissertation help (supreme-thesis.com). You have to bet bottom dollar on flawless pressure of habit.

avatar

ο/η Doris Ewing έγραψε
στις Σάββατο, 6 Απριλίου 2013 4:17 μμ


Best writing paper is near, if you visit this website topwritingservice.com and buy perfect custom essays from the first-rate agency of writers.

avatar

ο/η Magdalena Hamilton έγραψε
στις Σάββατο, 6 Απριλίου 2013 6:26 μμ


I am disappointed because of academic papers. Therefore, I am going to buy custom term papers uk "primeessays.co.uk" because I do not have no other choice. It seems like no one else is able to help me!

avatar

ο/η Arline Gardner έγραψε
στις Τρίτη, 9 Απριλίου 2013 3:16 πμ


Visit this website essaysservice.com so that you could purchase excellent scientific research papers and get the best of our wonderful company when it comes to professional term paper help.

avatar

ο/η Alyson Shields έγραψε
στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 6:32 πμ


In recent times, pupils are overloaded to produce writing assignments, they can contact Gold Essays firm, and buy custom papers. Reffering to this superb custom writing agency students will obtain essay service.

avatar

ο/η Denise Wilkerson έγραψε
στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 6:32 πμ


Are you still trying to find top essay writing services? There is no need to proceed with a search, come to this site and purchase college research paper and you will never regret.

avatar

ο/η Michelle Morton έγραψε
στις Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 3:20 πμ


If you try to find place where you can get resume writing services here is very terrific place for you about this good post, which give examples and gives an pass to learn how make great CV resumes . But this site is more captivating, and more considerate.

avatar

ο/η social bookmarking submission έγραψε
στις Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 9:07 πμ


Some gus think that plagiarized content can't be defined by anyone. I argue that check plagiarism aids to determine any types of plagiarism.

avatar

ο/η Dina Rosa έγραψε
στις Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013 9:30 πμ


Access Web page when you want to purchase uk essays online.

avatar

ο/η Christy Fitzgerald έγραψε
στις Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 8:11 μμ


Every student looking for master research writing and ready to term papers essays is encouraged to go to this link.

avatar

ο/η Buy Memory έγραψε
στις Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 0:02 πμ


There are certainly a lot more details to take into consideration, but thanks for sharing this information.

avatar

ο/η prototype pcb έγραψε
στις Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 0:03 πμ


Your blog provided us valuable information to work. You did a marvelous job.

avatar

ο/η chicagoland movers έγραψε
στις Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 0:05 πμ


Hello, good luck for me I was looking for this information for several months ago. Finally I got it all here.

avatar

ο/η Vilma Robertson έγραψε
στις Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 5:14 πμ


If you dont know how to write your paper, you always have an opportunity to order superior quality Narrative Essay and all your problems will fade away.

avatar

ο/η Sylvia Martinez έγραψε
στις Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 11:14 πμ


There are no hesitations that to order research papers service "essayslab.com" of high quality from experts supposes to be a bright decision for college students who have no thoughts how finish their papers.

avatar

ο/η Fashion Designing | Designing Institute | Fashion Designing Institute in Jaipur έγραψε
στις Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013 3:14 μμ


μαχητών ένας άνθρωπος με βασικές γνώσεις στις φυλές σκύλων.

avatar

ο/η seo services jaipur έγραψε
στις Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013 4:27 μμ


το χαρούμενο κουταβίσιο τους μούτρο. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, όμως τα Πιτ Μπουλ είναι ευαίσθητα και αγαπησιάρικα και αν μεγαλώ.

avatar

ο/η Effie Hatfield έγραψε
στις Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 3:20 πμ


Bureaus with the long experience in creating of different sorts of resumes will be good helpers for job hunters who want to make use of professional CV writing services.

avatar

ο/η Janis Leach έγραψε
στις Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 2:09 πμ


Have no clue which agency to choose to obtain assistance from? Glance over MA-Dissertations testimonials, and arrive at a sound decision.

avatar

ο/η Sharron Holman έγραψε
στις Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 6:12 πμ


If you have no idea where to buy CV, visit Marvelousresume company, check out our cover letter samples and receive qualified and professional CV writing services from the expert resume writers who know how to write a successful resume. It is of great worth buying resume with us!

avatar

ο/η Phyllis Robinson έγραψε
στις Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 6:13 πμ


Professional resume writers review will give you a hint where to buy resume paper in case you are too busy to write a resume, all you have to do is to visit Marvelous Resume company (marvelousresume.com), view CV templates and our certified resume writers will successfully provide you professional CV writing services. Buying resume with us is pretty easy, buy CV now and stay satisfied about your future employment.

avatar

ο/η Glenna English έγραψε
στις Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 6:29 πμ


Organization that propose to use resume services are extremely helpful for job hunters who dispear deeply cause of the impossibility to come up with impressive summeries of their academic and work history.

avatar

ο/η Celia Parks έγραψε
στις Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 8:59 πμ


No person feels herself the way high school students do! Students are required to write a lot of academic papers. Not every one is ready to cope with it. However, high school students do not sit doing nothing, they buy non plagiarized custom term paper.

avatar

ο/η Nita Gonzales έγραψε
στις Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013 1:56 πμ


Are you searching which service to choose for buying resume or where to obtain resume writing samples and professional CV writing services? Or you just wish to order resume from certified resume writers? Only contact Resume firm.

avatar

ο/η Rhoda Shepard έγραψε
στις Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013 7:48 μμ


You are looking for CV sample or which service to choose for buying resume? Or you wish to get excellent CV writing? Contact Perfect Resume company and you will learn all necessary information and also a trustable writing agency from which you may buy resume written by expert resume writers.

avatar

ο/η Jennifer Reese έγραψε
στις Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014 0:48 πμ


In case if you dont know where to buy resume, visit Resumesexpert company "resumesexpert.com", check out our resume templates and get qualified resume services from the best resume writers who know how to write a successful resume. It is of great worth buying resume with us!

avatar

ο/η ronl έγραψε
στις Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 1:51 μμ


This is a very informative post.It helped me to write my essay at www.mintessays.com. Thank you for sharing.

avatar

ο/η write my essay for me έγραψε
στις Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 1:53 μμ


To become a good writer, you must become an intensive reader. Thank you for sharing this post. L learned something new.

avatar

ο/η Useful site έγραψε
στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 11:04 μμ


This is such a great post, and was thinking much the same myself. Another great update.

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Έχετε λογαριασμό στο Pathfinder;

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog